Nyhet

Trafsense® trafikkovervåkning evalueres av 20 000 kjøretøyer pr dag

Trafsense® pilotprosjekt er i 2024 inne i siste fase av grundig testing i samarbeid med prosjektpartner Statens Vegvesen.

Pilotinstallasjonen av Trafsense® trafikkovervåkningssystem på RV555 i Bergen dekker det 1 115 m lange vestgående tofelts tunnelløp som ligger lengst til høyre i fotoet

Prosjektet er delfinansiert av Innovasjon Norges Pilot-T-program som har som formål å akselerere utvikling av framtidens transportsystemer med overlegen sikkerhet og effektivitet samt redusere utslipp.


Automatisk deteksjon er særlig aktuelt for tre typer sikkerhetskritiske trafikkhendelser prioritert som under:

  • Stoppet kjøretøy
  • Kjøretøy mot kjøreretning


Pilotprosjektet foregår i det 1 115 m lange vestgående løp av Lyderhorntunnelen på RV555 i Bergen. De to kjørefeltene tar seg av en ÅDT på over 20 000.

Pilotinstallasjonen av Trafsense®-systemet sto klar i første kvartal 2023.

Statens Vegvesen sitt valg av Lyderhorntunnelen for pilotprosjektet var motivert av to forhold:

  • Høy ÅDT kombinert med store køproblemer i rushtiden morgen og ettermiddag.
  • Tunnelen var allerede utstyrt med et kamerabasert trafikkovervåkningssystem som fungerer både som et referansesystem, en referanseytelse og som et verifiseringsverktøy for hendelsesalarmer.

Videoen under er en visualisering av sanntidsdata fra pilotprosjektet generert av Trafsense®:


Videovisualisering av sanntids Trafsense®-data fra det 1 115 m lange vestgående tofeltsløpet i Lyderhorntunnelen på RV555 i Bergen, ÅDT over 20 000. Tallet inne i hvert kjøretøyikon er hastighet i km/t. Merk at tunnelløpet i videoen er delt i to deler for å passe inn i den begrensede skjermbredden.
  

Les mer om vårt Trafsense® trafikkovervåkningssystem: https://www.trafsys.no/trafsense-hendelsesdeteksjon-pa-riktig-veg

Skriv ut